Ройбос и Хънибуш

Ройбос

Ройбос е националната напитка на Южна Африка. Бързо възстановява загубата на енергия и предотвратява симптомите на схващане на мускулите. Четири чаши ройбуш дневно покриват 1/3 от дневната нужда на човешкия организъм от желязо. Това е чаят на вегетарианците. Той съдържа не само желязо, но и достатъчно количество мед и витамин С. Ройбуш не съдържа танини. Препоръчва се при бременни и кърмачки, както и при обилен месечен цикъл, или при загуба на много кръв. Ройбуш понижава нивото на кръвната захар.

Зелен Ройбос

Както и останалите зелени чайове, ройбуш не подлежи на ферментация. Има плодов вкус и е далеч по-благ от ферментиралия ройбуш.

Хънибуш (Меден чай)

Познат е още като Cyclopia intermedia (планински чай) и расте в планините в областта Eastern Cape, Южна Африка. Той не съдържа кофеин и е богат на минерали и витамини също като Ройбуш. За разлика от Ройбуш, Хънибуш е по-плътен. Неговият плодов, сладък и меден вкус набира все по-голяма популярност. Специфично за него е, че нежните му клончета, иглоподобни листа и жълти цветове, могат да се събират само веднъж на три години, така че чаят се намира в ограничени количества.

Ние предлагаме Ройбуш:

Чист Тропически пунш Залез над саваната Мохито
Коледно Pомантичен мъж Релакс Серенгети С мента и шоколад
Амарето Пинаколада Мате-Лате

Ние предлагаме Хънибуш:

  • Чист

teahouse- рохбос