Често задавани въпроси

Q? Как да приготвим префектния чай?

A. За пълна информация, моля посетете Как се приготвя чая от полето Интересно.

Q? Може ли да използваме метална кана?

A. Препоръчваме Ви да използвате стъкло или керамика, но все пак е въпрос на вкус и усещане. Също така избягвайте употребата на препарати и химикали, просто изплаквайте с вода съдовете след употреба.

Q? Има ли значение водата която използваме?

A. Колкото по-чиста, мека (без хлор и варовик) и прясна е водата, толкова по-вкусен и полезен остава чаят.

За всеки вид чай се препоръчва различна температура на водата:

Черен чай – залейте чаените листа или филтъра с кипяща вода.

Зелен чай – водата трябва да е около 60  ̊

Бял чай – запарва се с вода около 60  ̊- 70  ̊

Плодов чай  – залива се с гореща вода и се запарва за 5-8мин.

Билков чай  – залива се с гореща вода и се запарва за 5-8мин.

Ройбош & Хънибуш- заливат се с гореща вода и се запарват за 5-8мин.

Единствено чаят Лапачо се вари – 5 мин. и се оставя да се запарва още поне 5 мин.

За пълна информация, моля посетете Как се приготвя чая от полето Интересно

Q? Какъв чай можем да даваме на децата си?

A. Децата обожават плодовите чайове (така наречените детски чайове). Те могат да се консумират от всички възрасти. Зелен чай, Лапачо и Ройбош спокойно могат да се дават на деца над 2 г. Единствено черният чай не се препоръчва за деца, поради съдържанието на кофеин, който може да ги превъзбуди.

Q? От къде са чайовете Ви?

A. Ние сме вносители на чай от 1995г. Все още поддържаме топли отношения с нашите първи партньори от Шри Ланка, с което много се гордеем. Освен от там, внасяме чай и от Европа и Индия. Също така работим и с български фирми и с радост предоставяме български висококачествени билки.

Q? Може ли да смесваме няколко различни вида чай на ден?

A. Освен напитка за здраве, чаят е и за удоволствие. Можете да го пиете колкото и както ви е вкусно, но все пак ние обичаме да даваме примера с любима българска напитка – виното. Бихте ли смесили бяло и червено вино в една чаша?

Q? Може ли да поръчаме online?

A. Можете да направите поръчка по телефон (+359 32 635589 /+359 887 931842), на e-mail (teahouse@abv.bg) или чрез онлайн магазина ни (www.teahouseplovdiv.com/shop/) и ние ще Ви изпратим желания чай до врата. Държим да подчертаем, че в онлайн магазинът предлагаме само подбрани чайове. За целият асортимент, моля свържете се с нас.

Q? Зареждате ли заведения /магазини?

A. Магазините, в които се предлагат чайове от Чаената Къща са из цялата страна. Зареждаме и не малко прекрасни заведения, йога студиа, салони за красота и фитнес зали. Можете да видите някои от тях в началната страница в полето Партньори.

Пловдивската Чаена Къща е запазена, патентована марка. При интерес можете да закупите от нас правата за ползване на лого, оформление, асортимент и ноу хау.