• +359 887 434722
  • ул. „Абаджийска“ 10, Пловдив
  • Електронен магазин 24/7
Rooibos Original Organic Tea

Ройбос

Ройбос е национална напитка на Южна Африка и се цени високо. Интензивно се провеждат изследвания за полезните му свойства. Има сведения, че ройбос се използва като средство за лечение на алергии.
Той е активен неутрализатор на свободните радикали – ефикасно средство в борбата със стареенето. Слави се като напитка за спортисти, поради високото съдържание на минерали. Бързо възстановява загубата на енергия и предотвратява симптомите на схващане на мускулите. Четири чаши ройбос дневно покриват 1/3 от дневната нужда на човешкия организъм от желязо. Това е чаят на вегетарианците. Той съдържа не само желязо, но и достатъчно количество мед и витамин С. Ройбос не съдържа танини. Препоръчва се на бременни и кърмачки, както и на хора, претърпели загуба на много кръв. В растението се съдържат кверцетин – флавоноиди. Те подобряват съня и настроението, подпомагат неутрализацията на веществата, блокиращи сератонина (хормона на щастието). Ройбос понижава нивото на кръвната захар и е подходящ за диабетици.

Хънибуш (Меден чай)

Познат е още като „планински чай” (Cyclopia intermedia) и расте в планините на Южна Африка (Eastern Cape). Той не съдържа кофеин и е богат на минерали и витамини също като Ройбос. За разлика от Ройбос, Хънибуш е по-плътен. Неговият плодов, сладък и меден вкус набира все по-голяма популярност. Специфично за него е, че нежните му клончета, иглоподобни листа и жълти цветове могат да се събират само веднъж на три години, така че чаят е в ограничени количества.

Add Comment