• +359 887 434722
  • ул. „Абаджийска“ 10, Пловдив
  • Електронен магазин 24/7
Чайовете гьокуро и кукича - листо или клонка

БАКХУС за нас:

След като вече ви пуснахме чаенaта муха с предишната ни TEAsting тема, съвсем в реда на нещата е да продължим с други два забележителни представителя на японските зелени чайове – гьокуро и кукича. Преди това обаче е добре да си отговорим на въпроса – доколко познаваме чайовете, идващи от Страната на изгряващото слънце?

Нашият експерт от “Чаена къща Пловдив”, Адриан Кумбилиев, споделя наблюденията си:
“Интересът към японските чайове започна да нараства осезаемо през последните години. Преди време те бяха абсолютно табу и непозната екзотика, не можехме да накараме някой клиент да ги опита. В момента хората сами ги търсят, потребителите опитват повече видове и сами усещат разликата в качествата на различните чайове. Светогледът им се отвори и от пътуванията, на които всеки от първо лице може да види какво означава чаената култура.
Със своите вкусове японските чайове са твърде специфични на фона на всички останали. Те са много по-маслени и тежки, а качеството им е на най-високо ниво, съответно и цената им е в горния диапазон. Японските производители следят много стриктно за процедурите и хигиената на всички етапи от процеса. Залагат на изпипаните детайли, например опаковките – задължително всички идват вакуумирани със специални инструкции за съхранение – отваряш чая и усещането е, че все едно току-що си го набрал от самата градина. А това е от определящо значение за качеството, когато чаят пътува хиляди километри”.

Светлозеленият кукича и тъмнозеленият гьокуро

цялата статия в bacchus.bg

Add Comment