ЗА НАС

Чаят е нашата страст, към която се отнасяме с много любов, емоция и отношение. Предлагаме Ви ценните си знания и опит, които сме придобили, пътувайки из чаените полета по света.

Нашата История

Първият чай, доставен от нас, беше през 1995 г. от остров Цейлон, където срещнахме най-добрите майстори на чая. Те събудиха нашата любов и интерес към тази вълшебна напитка, на която повече от 20 години се наслаждаваме и която не спираме да изучаваме.

10 години по-късно, през 2005 г., с много любов и отношение, създадохме и Чаената Къща. И до днес продължаваме да се срещаме с нашите доставчици от различни точки на света и да увеличаваме чаената си селекция и знанията си за екзотичната напитка. Днес предлагаме повече от 400 вида чай от четири континента: Европа, Азия, Африка и Южна Америка. Именно обичта ни към чая ни дава мотивация да се занимаваме с „чашата, която ни радва – чашата на здравето“.

Видяхме и научихме много и продължаваме да учим за тази мистична напитка, която свързва Изтока и Запада в „Една чаша“. Искаме да споделим с вас този необятен свят на чая и да ви подтикнем да опитате от вкусовете на различните видове, които са полезни, а понякога и странни.

Международен ден на чая

Международният ден на чая (15 Декември)  се създава, за да се осигурят по-добри условия на живот за работещите на чаени плантации и да се защитят правата им. Също така има за цел да не позволява на големите корпорации да изкупуват обработената продукция на безценица, докато в същото време в Америка и Европа се продава на много по-високи цени.

Гледайте видеото тук

Отзиви

Какво казват нашите клиенти

Прекрасно изживяване е да попаднеш в “Чаената Къща”.
Сякаш спокойствието, тишината и естественото държане тук те правят истински щастлив и спокоен. Желая на всички Вас късмет, здраве и щастие.

А.Г.

Обичам ви “Чаена Къща Пловдив”. Страхотни сте.

А.М.