• +359 887 434722
  • ул. „Абаджийска“ 10, Пловдив
  • Електронен магазин 24/7

Чаят е нашата страст, към която се отнасяме с много любов, емоция и отношение. Предлагаме Ви ценните си знания и опит, които сме придобили, пътувайки из чаените полета по света.

Нашата История

Първият чай, доставен от нас, беше през 1995 г. от остров Цейлон, където срещнахме най-добрите майстори на чая. Те събудиха нашата любов и интерес към тази вълшебна напитка, на която повече от 20 години се наслаждаваме и която не спираме да изучаваме.

10 години по-късно, през 2005 г., с много любов и отношение, създадохме и Чаената Къща. И до днес продължаваме да се срещаме с нашите доставчици от различни точки на света и да увеличаваме чаената си селекция и знанията си за екзотичната напитка. Днес предлагаме повече от 400 вида чай от четири континента: Европа, Азия, Африка и Южна Америка. Именно обичта ни към чая ни дава мотивация да се занимаваме с „чашата, която ни радва – чашата на здравето“.

Видяхме и научихме много и продължаваме да учим за тази мистична напитка, която свързва Изтока и Запада в „Една чаша“. Искаме да споделим с вас този необятен свят на чая и да ви подтикнем да опитате от вкусовете на различните видове, които са полезни, а понякога и странни.

Matcha Tea

Международен ден на чая

Международният ден на чая (15 Декември)  се създава, за да се осигурят по-добри условия на живот за работещите на чаени плантации и да се защитят правата им. Също така има за цел да не позволява на големите корпорации да изкупуват обработената продукция на безценица, докато в същото време в Америка и Европа се продава на много по-високи цени.

отзиви

Клиентите за нас:

Denica Koleva
клиент

Голямо разнообразие за любителите на чай или за подарък на такъв. Интересни вкусове, миксове с екстравагантни билки, плодове,подправки, за всеки вкус.

Евгения Терзиева
клиент

Уникално място с невероятна селекция чай. Винаги мили, отзивчиви и усмихнати. Любимо място, което посещаваме с нетърпение.

Donika Aksieva
клиент

Независимо дали си взимам насипен чай за вкъщи или съм решила да изпия една чаша на място, винаги си тръгвам с усмивка от Чаена къща Пловдив. Собственикът е страхотен, много любезен и приветлив, обгрижва клиентите си и е готов да отвори всяка една кутия, за да помиришете чая си преди да ви го продаде. Самият той отлично познава продуктите и винаги успява да ми препоръча вид, който е точно по мой вкус. Горещо (като чая) препоръчвам да седнете да изпиете една чаша и да се подсладите с бисквитка - комплимент от заведението!