• +359 887 434722
  • ул. „Абаджийска“ 10, Пловдив
  • Електронен магазин 24/7
Tea Spices

Джинджифилът действа еднакво, или дори по-добре, в сравнение с някои съвременни лекарства против неразположението по време на пътуване, морската болест, гаденето след операция, утринното неразположение или обикновеното гадене. Най-голямото предимство на джинджифила е, че за разлика от лекарствата, той няма странични ефекти, дори сънливост, защото не действа чрез нервната система.

Оптитайте се да успокоите ревматоидния си артрит с джинджифил. Подправката е и противовъзпалително средство. От хилядолетия джинджифилът се използва в аюрведическата медицина, индийска система на традиционната медицина за лечение на различни ревматични и мускулно-скелетни заболявания. Болката, отокът и сутрешната скованост намаляват, увеличава се подвижността.

Храната – чудодейно лекарство, Джийн Карпър

Джинджифилът не е единствената подправка, воюваща с артрита. Кукрумата също участва в борбата с възпалението. Куркуминът, основната съставка на куркумата, повишава моторната и секреторна дейност на стомаха, червата и жлъчката, проявява и антимикробно действие, спомага за подвижността – ставния оток при болни с ревматоиден артрит.

Канелата главно се употребява при стомашни разстройства като апетитовъзбуждащо, противомикробно и противопаразитно средство. Потиска централната нервна система.

Карамфилът се използва най-често като антисептично и болкоуспокояващо средство.

Подправките като храна и лекарство, А. Боева, Л. Нонинска и М. Цанова

За всеки вкус и желание предлагаме богат асортимент от:

Подправки

Куркума Индийски орех Исиот Ванилия
Джинджифил Канела Черен пипер Дафинов лист
Анасон Крамфил Кимион

Захар

Захарни бъркалки (бяла и кафява захар)

Засипна захар

Add Comment