• +359 887 434722
  • ул. „Абаджийска“ 10, Пловдив
  • Електронен магазин 24/7
Корени и плодчета за имунитет

Пролетта е сезон, в който не само времето е променливо, но и тялото ни изненадва с постоянните си капризи. В миналия TEAsting потърсихме свежестта и ефирността на два бели чая, а сега ще заложим на нещо съвсем различно – плодове и корени.

А сега – накъде? Смесите са цяло море. Този път с домакина ни от Чаена къща Пловдив Адриан Кумбилиев избягваме от класическата формула, която разчита основата да е черен или зелен чай. Ще тестваме две смеси с различен състав, но със сходно имуностимулиращо действие: Сладка пролет и Коренна сила. Имената им са красноречиви и отправят директно съм съдържанието им.

Първата смес – ябълка, черен бъз, цвят хибискус, женско биле, листа и плод от къпина, а втората – джинджифил, куркума, корени от глухарче, рожков, цикория, женско биле. Свързващият елемент между двата чая е сладкият корен, познат в народната медицина и като сладник, женско биле или лакриц. Заради голямото количество на веществото глициризин, което е естествен подсладител, коренищата на това растение са на почит в кулинарията. Тук няма как да не споменем любимите лакрицови бонбони на Пипи Дългото чорапче. Освен за производството на лакомства, женското биле се използва и за лечение на ендокринни заболявания и нормализиране на хормоналния баланс, така че присъствието му в чаените смеси е винаги добре дошло.

цялата статия в bacchus.bg

 

Add Comment